Nude 300 radnih mesta, ovi se radnici najviše traže

Čačak — U Čačku je održan Sajam zapošljavanja na kome je 45 poslodavaca iz tog grada ponudilo više od 300 radnih mesta za različite poslove.

Ponuđeno je oko 200 radnih mesta za radnike u tekstilnoj, prehramebnoj, grafičkoj i metaloprerađivačkoj proizvodnji , a poslodavci su tražili i ;vozače, vaspitače, prodavace, kao i ; inženjere građevine, mašinstva i eletrotehnike.

Na tom sajmu, na kome su se najviše tražila radnici u proizvodnji i inženjeri, nije iskazana ; potreba za ekonomistima i pravnicima.

Direktor čačanske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je organizovala sajam, Saša Obradović rekao je da je u Čačku registrovano 8.444 nezaposlenih što je najmanji broj nezaposlenih u poslednjih nekoliko decenija.

On je rekao novinarima da je nezaposlenih Čačana 13 odsto manje nego prošle godine.

Prema njegovim rečima u poslednjih godinu dana promenjena je struktura zanimanja koja su deficitarna u Čačku jer se najviše traže konobari, kuvari, krojači, šivači, kao i da se traže radnici za ceo mašinski sektor.Do posla u Čačku najteže dolaze gimnazijalci i ekonomski tehničari.

Izvor B92

uncategorized

Оставите одговор